Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα βάζουν «φωτιά» στο πορτοφόλι σου!

LIKE US ON FACEBOOK

«Τσουχτερά»τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα, που αν δεν έχεις ασφαλίσει το όχημά σου θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσεις!

Και πώς μας ήρθε αυτό τώρα; Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκινά νέους, εντατικούς ελέγχους, σε χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα και μοτοσυκλέτες. Και τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα βάζουν «φωτιά» στο πορτοφόλι σου. «Αμ, δεν πρόσεχα» σκέφτεσαι ή ακόμη κάνεις σενάρια για το πως θα τη γλιτώσεις. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι λιγάκι ζόρικα.

Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα είναι «τσουχτερά» και δεν είναι μόνο το χρηματικό ποσό. Κάθεσαι; Κάθισε για καλό και για κακό.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις. Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τους.

Αν, δηλαδή, έχεις ένα αυτοκίνητο 1000 κ.εκ τότε το πρόστιμο είναι 200 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα! Όπως λίγα δεν είναι και τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της ΑΑΔΕ αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 500.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Ποιες είναι οι κυρώσεις με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος;

  • Αφαίρεση πινακίδων
  • Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας
  • Χρηματικό πρόστιμο

Και γίνεται χειρότερο, καθώς αν είσαι ιδιοκτήτης ενός ανασφάλιστου οχήματος, τότε θα έρθεις αντιμέτωπος και με ποινικές κυρώσεις.

Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κυμαίνονται:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.
  • 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ.
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω.

Τα ποσά δεν είναι λίγα και η τσέπη μας δεν τα αντέχει. Η ΑΑΔΕ έχει ήδη ξεκινήσει τους εντατικούς ελέγχους και περίπου 500.000 ανασφάλιστα οχήματα περιμένουν την «λυπητερή»…

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved