Τα πέντε κανάλια πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως προβλεπόταν. Πόσο τους ήρθε ο… “λογαριασμός”;

Τα πέντε κανάλια πλήρωσαν την πρώτη δόση, αφού κατέθεσαν τους σχετικούς φακέλους, πήραν το πράσινο φως και τους δόθηκε η τηλεοπτική άδεια. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση στα δημόσια ταμεία κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη, για την κατοχή της δεκαετούς άδειας επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου και από τους πέντε οριστικούς δικαιούχους.

Πόσο τους ήρθε ο “λογαριασμός”; 

Όπως είχε οριστεί το ποσό για να αποκτήσει κάποιος μια τηλεοπτική άδεια είναι στα 35 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό οι πέντε δικαιούχοι θα μπορούν να το καταβάλλουν σε 10 ισόποσες δόσεις. Κι επομένως η πρώτη δόση που κατατέθηκε σήμερα στα δημόσια ταμεία ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ ο καθένας.

Αν δεν είχε καταβληθεί η πρώτη δόση στην ώρα της, τότε ο δικαιούχος θα έχανε αυτομάτως και την άδεια.

Ποια είναι τα πρώτα πέντε κανάλια που εκπέμπουν πλέον νόμιμα;

Όπως αποφάσισε το ΕΣΡ στις 5 Σεπτεμβρίου τα κανάλια που πήραν τηλεοπτική άδεια είναι πέντε:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Έψιλον)

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (STAR)

Να σημειωθεί πως αρχικά οι άδειες θα ήταν έξι, αφού έξι ήταν και οι φάκελοι που είχαν κατατεθεί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τελικά οι άδειες είναι πέντε καθώς η αίτηση από την εταιρία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΉ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ε» απορρίφθηκε.

Μετά και τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ο ειδικός φόρος τηλεόρασης επί των μεταδιδόμενων διαφημίσεων θα μειωθεί από το 20% που είναι σήμερα για τους ελεύθερους λήψης σταθμούς σε 5% για τους 5 σταθμούς που θα λάβουν την άδεια από το ΕΣΡ.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του ΕΣΡ:

Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ