Τα…παρατράγουδα στις φοιτητικές εκλογές | Για πρώτη φορά απέχει η ΑΣΟΕE

LIKE US ON FACEBOOK

Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα στις φοιτητικές εκλογές 2018 καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, η ΑΣΟΕE αποφάσισε να μην συμμετέχει στη διαδικασία.

Υπό τον φόβο των επεισοδίων, που σημειώνονται κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές, η ΑΣΟΕE απέχει απ’ τις φοιτητικές εκλογές 2018 για πρώτη φορά στην ιστορία.

Κι ενώ οι εκλογές βρίσκονται σε εξέλιξη με τις κάλπες να έχουν ανοίξει απ’ τις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 7 το απόγευμα, η ΑΣΟΕΕ απέχει απ’ τις φοιτητικές εκλογές υπό των φόβο των επεισοδίων.

Πιο συγκεκριμένα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ενώ είχε αποφασίσει τη μεταφορά της κάλπης στην Αίγλη Ζαππίου, αποφάσισε να απέχει από την εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί πως παρατράγουδα υπήρξαν κατά την εκλογική διαδικασία στη Νομική Αθηνών, όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απ΄τη μια καλούσε τους φοιτητές να ψηφίσουν στο Ζάππειο και απ’ την άλλη, κυρίως αριστερές παρατάξεις αντιδρούν καθώς επιθυμούν να παραμείνουν στο κτίριο της οδού Σίνα!

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν νικήτρια θα βγει η…αποχή, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, που είχε θριαμβεύσει με ποσοστό περισσότερο από 40%!

Για ακόμη μια χρονιά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί την πρώτη θέση ενώ με το επιχείρημα της ασφάλειας των φοιτητών, έχει ζητήσει να στηθούν οι κάλπες εκτός Νομικής Αθηνών και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και, μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει ενιαίο όργανο επιφορτισμένο με την καταμέτρηση των ψήφων, οπότε η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Οι φοιτητές ψηφίζουν από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα και καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στις φοιτητικές εκλογές, ζητώντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης, ενώ οι εκλογές έχουν και επίκεντρο τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ.

Ας ελπίσουμε πως φέτος η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά χωρίς επεισόδια.

Διαβάστε επίσης:

Στις κάλπες οι φοιτητές | Ζητούν καλύτερες συνθήκες φοίτησης

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved