Τα νέα δρομολόγια της Aegean το 2020

LIKE US ON FACEBOOK

Τα νέα δρομολόγια της Aegean για το 2020 παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απ’ τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Γερογιάννη, και την manager corporate affairs, Μαρίνα Σπυριδάκη, με τη συμμετοχή του προέδρου της εταιρείας Ευτύχιου Βασιλάκη.

Ποια είναι τα νέα δρομολόγια της Aegean το 2020;

Αρκετά νέα δρομολόγια θα προστεθούν το 2020 σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας, εντάσσοντας, επίσης, τρεις νέους προορισμούς, το Μπέρμιγχαμ, την Πάφο και το Μπιλμπάο.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει για το 2020 αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκατ. θέσεις συνολικά. Στο μεταξύ, η AEGEAN μέχρι τον Ιούλιο του 2020 θα παραλάβει τα πρώτα έξι Airbus A320/321neo, από τα συνολικά 46 που έχει παραγγείλει, με το κόστος της επένδυσης να διαμορφώνεται στα 6 δισ. δολάρια συνολικά

Από τον Απρίλιο του 2020, η Aegean θα προσθέσει στο «μενού» της οκτώ νέους προορισμούς από τη Θεσσαλονίκη (έξι εξωτερικού και δύο εσωτερικού), πετυχαίνοντας έτσι αύξηση 25%. Αναλυτικότερα, από τις 300.000, θέσεις εξωτερικού που προσφέρει θα φθάσει σε 3.150.000 συνολικά. Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, προσθέτοντας ότι από τον Απρίλιο του 2020 και μέχρι τον Ιούνιο η Aegean θα πετά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη και Βερολίνο και εντός της χώρας σε Λήμνο και Ικαρία.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει και σε νέο lounge 500m2 για την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών στο νέο τέρμιναλ που κατασκευάζει η Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αυξάνει το προσωπικό εδάφους σε 230 άτομα, από 200 σήμερα, εντάσσει στο στόλο της ένα νέο αεροσκάφος από τα συνολικά έξι AIRBUSneo που θα παραλάβει και ενισχύει τις πολιτιστικές και κοινωνικές της δράσεις.

Η κάθε αεροπορική στην Ελλάδα έχει τους δικούς της κανόνες για τις αποσκευές!

Στο μεταξύ, με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η Aegean, δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την όγδοη βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμούς charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις έναντι του 2019 σε συνολικά 1,5 εκατ. θέσεις, με τις 1,1 εκατ. θέσεις να αφορούν το εξωτερικό.

Με την Αθήνα να παραμένει ένας προορισμός – βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας, η εταιρεία το 2020 θα αυξήσει τη χωρητικότητα στο δίκτυο της Αθήνας, μέσω της προσφοράς μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, της διεύρυνσης του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και της προσθήκης τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμιγχαμ).

Διαβάστε ακόμα:

Οι επιβάτες της Aegean έμειναν με το στόμα ανοιχτό | Τι συνέβη; (video)
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved