Λίγο πιο light αλλά αρκετά ώστε να αποφευχθούν οι συνωστισμοί θα είναι τα μέτρα για την Πρωτομαγιά. 3.000 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους και θα κάνουν ελέγχους, ενώ θα υπάρχουν περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής.

Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο, αλλά δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν κι αυτή τη φορά drones καθώς επίσης και ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Αναλυτικά τα μέτρα για την Πρωτομαγιά

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά.

Επίσης, ανάμεσα στα μέτρα για την Πρωτομαγιά, περιλαμβάνονται μπλόκα σε βουνά, πάρκα και θάλασσα.

Εντατικοί έλεγχοι σε μέρη, όπως Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και Πειραιάς.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως έγινε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής.

Φυσικά, αυτό σημαίνει πως κανείς δεν επιτρέπεται να πάει στο εξοχικό του για το τριήμερο, αλλά ούτε και σε σπίτια συγγενών και φίλων για να… “πιάσει τον Μάη”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε χαρακτηριστικά για τα μέτρα για την Πρωτομαγιά κι όχι μόνο:

Μελετάμε κάθε βήμα με τη βοήθεια των επιστημόνων. Η μετάβαση στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί σε διαδοχικές φάσεις και με αποστάσεις 14 ή και παρά πάνω ημερών. Θα προχωρούμε βδομάδα με βδομάδα με ενδιάμεσο διάστημα αξιολόγησης. Πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να πατάμε φρένο και να επανερχόμαστε σε προηγούμενα μέτρα

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο | Νέα κρούσματα σε υγειονομικές δομές

Photo: EUROKINISSI