Τα καλά νέα της ημέρας! Δεν «φουσκώνουν» οι λογαριασμοί στη ΔΕΗ

LIKE US ON FACEBOOK

Καμία αύξηση στον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν θα δουν οι καταναλωτές, μετά τη χρηματοδότηση που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας. Ικανοποιημένη δηλώνει η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την καταβολή, εφάπαξ, του ποσού που αντιστοιχεί σε δαπάνες για παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Προφανώς μετά από αυτό δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών

Η ΔΕΗ αναφέρει πως θέση της είναι πως δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι καταναλωτές ενώ εξέφρασε και την επιθυμία της για ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος. 

Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος

Απ’ το κοινωνικό μέρισμα, τα 360 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας της ΔΕΗ με στόχο να μην αυξηθούν οι λογαριασμοί των πολιτών, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Το μεγαλύτερο κονδύλι των ΥΚΩ διοχετεύεται για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από ακριβούς, πετρελαϊκούς σταθμούς.

Τα 360 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στις επιπλέον δαπάνες της ΔΕΗ για ΥΚΩ από το 2012 και μετά, καθώς ο τελευταίος υπολογισμός έγινε το 2011. Η ΔΕΗ διεκδικούσε μεγαλύτερο ποσό, για αυτό και στην σημερινή ανακοίνωση κάνει λόγο για «μέρος του ποσού που γνωμοδότησε η ΡΑΕ έναντι της συνολικής οφειλής από τις δαπάνες που έχει καταβάλει η ΔΕΗ για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που αποτελεί μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση».

Τέλος, στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της και ευχαριστεί θερμά την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για τις αποφάσεις αυτές, που καταδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τους πολίτες αλλά και για την Επιχείρηση.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved