Τα δυσκολότερα θέματα της τελευταίας δεκαετίας τα θέματα της Χημείας

LIKE US ON FACEBOOK

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, στα Λατινικά, τη Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, τα φετινά θέματα Χημείας των Πανελληνίων είναι τα πιο δύσκολα θέματα της τελευταίας δεκαετίας. Δυσκόλεψαν, μάλιστα, πολλούς μαθητές, αφού είναι απαιτητικά και ως προς τη διαχείριση του χρόνου από τους εξεταζόμενους.

Η ΟΕΦΕ έκκρινε τα θέματα Χημείας “ιδιαίτερα απαιτητικά” σε σχέση με τη διαχείριση του χρόνου, καθώς, σε όγκο, ήταν πολλά. Μπορεί να ήταν βατά για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές, αλλά θα έπρεπε, επίσης, οι εξεταζόμενοι να έχουν επίγνωση όλης της ύλης του μαθήματος και να διαχειριστούν στο σωστό το χρόνο τους.

Τα θέματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, ίσως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας. Οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέρειες της θεωρίας. Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου

Τα ερωτήματα στα θέματα Β, Γ και Δ της Χημείας για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών ήταν πολλά και δυσκόλεψαν αρκετά τους μαθητές, οι οποίοι έπρεπε να έχουν ψυχραιμία, υπομονή, επιμονή, αλλά και ταχύτητα για να τα καταφέρουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι απομένει ακόμα μία ημέρα για την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων γενικής παιδείας και προσανατολισμού, αφού την Τρίτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (μάθημα Γενικής Παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών).

Στη συνέχεια, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα, με τα οποία κλείνει και η “αυλαία” των Πανελληνίων για φέτος.

Διάβασε αναλυτικά τα θέματα των Πανελληνίων:

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ

Photo: EUROKINISSI
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved