Τα δύο πρόσωπα του δολοφόνου της Κύπρου | Η Scotland Yard μπαίνει στο μυαλό του serial killer

LIKE US ON FACEBOOK

Η φρικιαστική υπόθεση του serial killer στην Κύπρο προκαλεί ανατριχίλα, με τις Αρχές να έρχονται αντιμέτωπες με όλο και περισσότερες αποκαλύψεις. Ο δολοφόνος ξεφορτωνόταν τα θύματά του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού στην Κύπρο.

Ο δολοφόνος της Κύπρου ψάρευε τα θύματά του μιλώντας τους online και στη συνέχεια τα συναντούσε. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε συνομιλίες στο Badoo με γυναίκες, οι οποίες αργότερα δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες.

Ανάμεσά τους και δύο Φιλιππινέζες, οι οποίες έχουν ήδη ανασυρθεί νεκρές απ’ το φρεάτιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ανασυρθούν κι άλλα πτώματα. Στο μεταξύ, οι Αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν την 6χρονη κόρη του ενός θύματος, τη σορό της οποίας ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Η συνδρομή της Scotland Yard & τα δύο πρόσωπα του δολοφόνου

Ο 35χρονος λοχαγός εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη φρίκη, αφού δεν είναι ένας ψυχικά ασθενής, αλλά ένας στυγνός κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά Μέσα, οι Αρχές θα ζητήσουν τη βοήθεια δικανικού ψυχολόγου από τη Scotland Yard για να «μπουν» στο μυαλό του 35χρονου. Οι δικανικοί ψυχολόγοι παρέχουν στα δικαστήρια την ανάλυση σχετική με τα θέματα της εγκληματικής παραφροσύνης και βοηθούν τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν οι παραβάτες είναι ή όχι επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι USB, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου. Αυτό, όμως, που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε τη δολοφονική του δράση και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Ο 35χρονος, πάντως, χαρακτηρίζεται ως ένας άνθρωπος που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer, ενώ το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, αυτό του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.

Όσοι τον γνώριζαν αναφέρουν πως δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής στη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Οι φωτογραφίες του μάλιστα τιμήθηκαν σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Όταν τελείωσε με τις υποχρεώσεις του για τον στρατό, ο 35χρονος αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες στην φωτογραφία. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που προβάλλει στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονται ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζεται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Διαβάστε ακόμα:

Ο σοκαριστικός διάλογος του serial killer της Κύπρου με ξαδέρφη αγνοούμενης
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved