Τα διαγγέλματα στο Καστελόριζο τότε και τώρα (Videos)

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την σημερινή (17/4) ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο, με αφορμή τα εγκαίνια δύο μονάδων αφαλάτωσης, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

Πριν 8 χρόνια απ΄το ίδιο μέρος είχε απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, στο οποίο ανακοίνωνε την ένταξη της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων. Τα χρόνια της κρίσης, όπως φαίνεται, τα διαγγέλματα στο Καστελόριζο δίνουν και παίρνουν.

8 χρόνια μετά, ο τωρινός Πρωθυπουργός εξαγγέλλει την έξοδο της χώρας απ’ τα Μνημόνια και, μάλιστα, δίνει και ραντεβού με τους κατοίκους του νησιού για τους εορτασμούς του Αυγούστου για την τυπική έξοδο της χώρας απ’ την εποπτεία.

Προφητικό, μάλλον, αποδείχθηκε το tweet του Γιώργου Παπανδρέου, ένα χρόνο πριν, με το οποίο καλούσε τον Τσίπρα να πάνε στο Καστελόριζο μαζί για να του εξηγήσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζει.

Αυτό το tweet ήρθε σε απάντηση σε μία, επίσης, «προφητική» δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σε συνομιλία του με την Φώφη Γεννηματα τον προηγούμενο Ιούνιο, πως:

Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σ’ ένα χρόνο

Τα δεδομένα μας; Μία φράση που έμεινε στην ιστορία και μία φράση που φιλοδοξεί να μείνει.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου 8 χρόνια πριν:

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.

Και η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα σήμερα:

Σχεδόν 8 χρόνια μετά που ο ελληνικός λαός μάθαινε τα κακά μαντάτα, έτσι και σήμερα φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής

Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και τα τελικά συμπεράσματα αναμένονται σε λίγους μήνες που θα δούμε, τελικά, για πόσο «θα κρατήσουν οι χοροί».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Καστελόριζο: 8 χρόνια μετά την ανακοίνωση για τα κακά μαντάτα, τελειώνει η δύσκολη εποχή

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved