Η είδη ότι τα Αντικύθηρα καλούν πολύτεκνους για να μην ερημώσει το νησί έκανε τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, αλλά πρόκειται για fake news. Κι όμως.

Τα Αντικύθηρα καλούν πολύτεκνους φυσικά κι ακόμη όλοι είναι καλοδεχούμενοι στο νησί. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η είδηση ότι το νησί δίνει επίδομα 500 ευρώ, στέγη και φαγητό σε όποιον μετακομίσει στο νησί. Και μάλιστα, ζητάνε ειδικότητες όπως φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος.

Αυτό το πρόγραμμα πράγματι πραγματοποιήθηκε αλλά δεν ισχύει πλέον, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κυθήρων, Σταύρος Χαρχαλάκης στο News 24/7 στους 88,6.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το πρόγραμμα αφορά 5 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από μια αυστηρή διαδικασία. «Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρχαλάκης.

Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο υπάρχει πρόταση να βρούμε τρόπο να ξαναζωντανέψουμε τα Αντικύθηρα όπου σήμερα κατοικούν μόνο 20 άνθρωποι. Προσπαθούμε το νησί να μην ερημώσει τελείως

Ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ δήμου και μητρόπολης με την οργάνωση για τις πολύτεκνες οικογένειες “Θεόφιλος” και μια αρχική θετική εισήγηση χρηματοδότησης δράσεων από ιδιωτικούς φορείς για κατασκευή κατοικιών.

«Η οικοδομική άδεια θα βγει σε περίπου τρία χρόνια καθώς επειδή είναι στο natura 2000, πρέπει να εγκριθεί από 20 υπηρεσίες. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα σχετικά δημοσιεύματα», υπογράμμισε ξανά ο Δήμαρχος Κυθήρων.

Ο πρόεδρος του νησιού, μιλώντας στο iefimerida είχε δηλώσει πως το νησί είναι πολύ όμορφο αλλά έρημο τους μήνες του Χειμώνα.

Αναζητάμε πολύτεκνες οικογένειες, για να “αναστήσουμε” το νησί μας. Να μην σβήσει. Να μην ερημωθεί. Πριν από λίγες ημέρες εγκαταστάθηκαν στα Αντικύθηρα τρία μικρά παιδιά με τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το νησί και ο τόπος ζωντάνεψε. Εμείς έχουμε ανάγκη από τρεις νέες οικογένειες, πολύτεκνες για να γίνουν τα Αντικύθηρα ζωντανά και γεμάτα παιδικές φωνές. Όπως ήταν και πριν από τέσσερις δεκαετίες όταν πήγαινα εγώ σχολείο. Τότε στο νησί επάνω ζούσαν περίπου 300 άτομα

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκε παράταση μειωμένου ΦΠΑ σε 5 νησιά