Τα ανοικτά μέτωπα που προσπαθεί να κλείσει ο Τσίπρας

LIKE US ON FACEBOOK

Τα ανοικτά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά ενώ η αναμέτρηση στις 26 Μαΐου πλησιάζει και ο Τσίπρας προσπαθεί να κλείσει τις πληγές. Η προστασία της πρώτη κατοικίας, η συμφωνία των Πρεσπών, υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου αλλά και το πόρισμα για το Μάτι.

Τα μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και η ανησυχία στο Μαξίμου είναι παραπάνω από έκδηλη. Η συμφωνία των Πρεσπών παραμένει ακόμη ένα ευαίσθητο θέμα, η πρόσφατη υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου που έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της αλλά και το χωρίς αποτέλεσμα EWG για την πρώτη κατοικία, είναι σημεία που απασχολούν τον Πρωθυπουργό, περιμένοντας πολλοί την επόμενη κίνησή του.

Την ίδια στιγμή, οι προκλήσεις από την Άγκυρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η συμφωνία των Πρεσπών και οι ευαισθησίες

Το κλίμα είναι βαρύ στη Βόρεια Ελλάδα μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά κατά τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

Το Μαξίμου δεν κλείνει τα «αυτιά» του σε αυτό το ζήτημα ενόψει και των εκλογών που έρχονται, ενώ υποψήφιοι εκφράζουν την ανησυχία για το πως θα περιοδεύσουν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος κατά την προεκλογική περίοδο. Οι αποδοκιμασίες είναι πολλές και το πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση λαμβάνεται υπόψη.

Η πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια

Χωρίς κάποια συμφωνία ολοκληρώθηκε το EWG τη Δευτέρα με το οικονομικό επιτελείο να προσπαθεί να βρει μια λύση σε αυτό το ζήτημα που αφορά χιλιάδες πολίτες.

Οι θεσμοί είναι πιο αυστηροί σε αυτό το πλαίσιο και κάθε πρόταση από την ελληνική πλευρά απορρίπτεται. Παράλληλα, παραμένει με ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσει η Κυβέρνηση, αν θα προχωρήσει σε μονομερή κατάθεση του νομοσχεδίου ή όχι.

Προκλήσεις από την Άγκυρα δίχως τέλος

Οι προκλήσεις από την γειτονική χώρα δεν έχουν τέλος με αποκορύφωμα τις προσπάθειες παρεμπόδισης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει μήνυμα στη γειτονική χώρα δημοσιοποιώντας ο ίδιος τα όσα συνέβησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πόρισμα για το Μάτι, Δούρου και υπόθεση Λοΐζου

Το πόρισμα για το Μάτι είναι μια ακόμη πληγή που προσπαθεί να κλείσει η Κυβέρνηση, ειδικά και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου η Ρένα Δούρου θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην περιφέρεια Αττικής, ενώ οι ευθύνες που φαίνεται πως την βαραίνουν είναι πολλές.

Την ίδια στιγμή, η πρόσφατη υπόθεση και η παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε και πάλι τα πάνω-κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί πως σήμερα Τρίτη, σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αναμένεται να έχουμε και τα νέα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς απόφαση το EWG για την α’ κατοικία | Στόχος το Eurogroup της 5ης Απριλίου

Photo: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved