Τα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις- Τρία ελληνικά ανάμεσά τους

LIKE US ON FACEBOOK

Αν είχες στο μυαλό σου πως τα ελληνικά αεροδρόμια είναι απ’ τα πιο άνετα για ένα ταξίδι με αεροπλάνο, τότε απλά μπορεί να είσαι τυχερός και να μην έχει τύχει να καθυστερήσουν οι πτήσεις σου. Σύμφωνα με την AirHelp, τρία ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονται ανάμεσα στα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις.

Τα ελληνικά αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις είναι εκείνα της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Αθήνας.

Η AirHelp, ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, κατέταξε τα τρία ελληνικά αεροδρόμια ανάμεσα σε εκείνα της Ευρώπης όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες πτήσεις με καθυστέρηση τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο. Σχεδόν τέσσερις με πέντε στις δέκα πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια αυτά έχουν καθυστέρηση.

Ανάμεσα στο top 10 της κατάταξης βρίσκονται και τρία αεροδρόμια της Πορτογαλίας -της Νήσου Πόντα Ντελγάδα, της Νήσου Λάχες και της Λισαβόνας-, το Μαλπένσα της Ιταλίας, το Γκάτγουικ του Λονδίνου, το αεροδρόμιο της Βενετίας κι εκείνο της Λιουμπλιάνας.

Το top 10 με τα αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις:

αεροδρόμια με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις

Καθώς πολλά αεροδρόμια χωρών της Νότιας Ευρώπης που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, παρουσιάζουν από τα υψηλότερα ποσοστά καθυστερήσεων, η AirHelp προτείνει στους ταξιδιώτες που αναχωρούν από τα αεροδρόμια αυτά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους καθώς είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις τους.

Για όσους αναχωρούν από την Ελλάδα, τα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Αθήνας έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά on time αναχωρήσεων.

Ο Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός της AirHelp για θέματα δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, δήλωσε:

Το γεγονός ότι καθυστερούν οι πτήσεις σε αεροδρόμια της χώρας που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για χιλιάδες επιβάτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα πρέπει να μας προβληματίζει. Ειδικά όσοι αποφασίζουν να πετάξουν τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο αν αναχωρούν από αυτά τα αεροδρόμια

Διάβασε κι αυτό:

Όσα πρέπει να πακετάρεις για ένα άνετο ταξίδι με αεροπλάνο!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved