Συντριβή ουκρανικού Boeing 737 που είχε αναχωρήσει από Τεχεράνη κι είχε προορισμό το Κίεβο με 167 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος. Θεωρούνται όλοι νεκροί.

Το ουκρανικό Boeing είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης και είχε προορισμό το Κίεβο. Όμως, εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του συνετρίβη, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Απ’ τη συντριβή ουκρανικού Boeing θεωρείται ότι σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντας. Τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες του Boeing είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί. Η πρεσβεία μας κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την τραγωδία, καθώς και με τα προσωπικά στοιχεία των νεκρών. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπο του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Boeing της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά (…). Στείλαμε συνεργεία [των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης] και (…) μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim έκαναν λόγο για συνολικά 180 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, στο Boeing με προορισμό το Κίεβο.

Videos απ’ τη συντριβή του ουκρανικού Boeing:

Photo: AFP Twitter