15 νεκροί και 1 επιζών απ’ τη συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν, το οποίο συνετρίβη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Επρόκειτο για ένα εμπορικό αεροσκάφος τύπου Boeing 707.

Η συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν έγινε συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Καράι και είχε ως αποτέλεσμα 15 από τους 16 επιβαίνοντας να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε ο ιρανικός στρατός. Το Boeing είχε απογειωθεί από το Κιργιστάν κι επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο του Καράι, δυτικά της Τεχεράνης.

Μοναδικός επιζών είναι ένας μηχανικός πτήση, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ένα μεταγωγικό Boeing 707, το οποίο μετέφερε κρέας από το Μπισκέκ του Κιργιστάν, πραγματοποίησε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Φατχ…ο μηχανικός πτήσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο”, ανακοίνωσε ο στρατός… Βγήκε από τον διάδρομο στη διάρκεια της προσγείωσης και τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από πρόσκρουση στον τοίχο στο τέρμα του διαδρόμου

Αρχικά δεν υπήρχε σαφής ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του ατυχήματος, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Fars News ο Πιρχουσέιν Κολιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Fars News Agency ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες και videos που  δείχνουν εικόνες μετά τη συντριβή του Boeing:

Το 707, το οποίο ανήκει σε αεροπορική εταιρεία του Κιργιστάν, συνετρίβη στο έδαφος ενώ αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως φαίνεται και στις εικόνες.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν αμέσως ένα ελικόπτερο και ασθενοφόρα στο σημείο της συντριβής.

Το αεροσκάφος Boeing 707 ένα τετρακινητήριο αεροσκάφος μικρού μήκους, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1957. Σήμερα, το Boeing δεν χρησιμοποιείται πλέον από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, αν και ορισμένα από τα αεροπλάνα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως πολιτικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πρώτες φωτογραφίες απ’ τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο Ιράν

Photo:  HASAN SHIRVANI/AFP/Getty Images