Μία σύντομη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ έλαβε χώρα στο Μόναχο, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια. Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, το σύντομο τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Ζόραν Ζάεφ έλαβε χώρα όταν ο πρώτος έβγαινε από το ξενοδοχείο στο οποίο διεξάγονται οι εργασίες της ετήσιας διάσκεψης, μετά τη συνάντησή που είχε με Αμερικανούς γερουσιαστές. Ο κ. Τσίπρας είδε τον Ζόραν Ζάεφ και αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σύστησε στον κ. Τσίπρα την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε εκείνη την ώρα, τον σύμβουλο Ασφαλείας και τον εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, ενώ μαζί του βρισκόταν και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα τιμηθούν το βράδυ του Σαββάτου σε ειδικό δείπνο με το βραβείο «Ewald von Kleist» της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, για την προσφορά τους στη διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Μόναχο:

  • 16.00 (ώρα Ελλάδας): Ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια
  • 17.00 (ώρα Ελλάδας): Συνάντηση με συμπρόεδρο Πρασίνων κα. Ανναλένα Μπέρμποκ
  • 18.00 (ώρα Ελλάδας): Συνάντηση με πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
  • 21.00 (ώρα Ελλάδας): Επίσημο δείπνο κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τιμηθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο «Ewald von Kleist».

Διαβάστε ακόμη:

Η Μέρκελ πλέκει το εγκώμιο Τσίπρα- Ζάεφ για τις Πρέσπες

Φωτογραφία αρχείου: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti