Σε συνταγή γιατρού στο κινητό προχώρησε η Κυβέρνηση, μια εφαρμογή που ξεκινά σήμερα, Σάββατο, σε δοκιμαστικό επίπεδο. Πώς ακριβώς μπορείς να πάρεις τη συνταγή, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Συνταγή γιατρού μέσω εφαρμογής θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν οι πολίτες, μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία, γίνεται πιο απλή για όλους, τόσο για τους πολίτες, όσο και για γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Άυλη συνταγογράφηση, λοιπόν, για όσους λαμβάνουν διαρκώς συνταγή για χρόνιες παθήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στο ιατρείο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι προαιρετική.

Το κάνεις σωστά; Αυτές είναι οι αιτήσεις μετακίνησης και το μήνυμα στο 13033

Πώς μπορείς να αποκτήσεις συνταγή γιατρού στο κινητό σου;

Για την ενεργοποίηση, οι πολίτες θα πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail.

Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς. Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή.

Σε περίπτωση που το μήνυμα χαθεί για οποιονδήποτε λόγο, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

Διαβάστε επίσης:

Έχεις καταλάβει τι σπουδαίο γίνεται εν μέσω καραντίνας;