Τούρκοι συνέλαβαν δύο στελέχη του ελληνικού στρατού ξηράς, τα οποία κατά τη διάρκεια περιπολίας φέρεται να πέρασαν σε τουρκικό έδαφος εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν Έλληνες στρατιώτες από Τούρκους στον Έβρο. Η περίπολος από Έλληνες στρατιώτες περιπολούσε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ωστόσο, έχασε τον προσανατολισμό της λόγω της χαμηλής νέφωσης με αποτέλεσμα να συλληφθεί από Τούρκους για παραβίαση των συνόρων.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτών έγινε την Πέμπτη 1η Μαρτίου. Τα στελέχη του στρατού ξηράς είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC