Μετά από περίπου 13 ώρες, συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε στον Αγ. Δημήτριο και στη συνέχεια είχε κλειδωθεί σπίτι του και αρνούνταν να βγει.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και με επέμβαση της ΕΜΑΚ, συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε στον Αγ. Δημήτριο δύο φορές από το μπαλκόνι του και στη συνέχεια κλειδώθηκε στο διαμέρισμα.

Ο 60χρονος είχε βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον 1ο όροφο, στην οδό Αιόλου, στον Άγιο Δημήτριο και πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι. Στη συνέχεια κλειδώθηκε στο διαμέρισμα και αρνούνταν κατηγορηματικά να βγει από αυτό.

Δεν ανταποκρινόταν στις ερωτήσεις του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. και δεν ήθελε να βγει ειρηνικά απ’ το σπίτι. Μετά από περίπου 13 ώρες δόθηκε ένα αίσιο τέλος, όταν βγήκε στο στο μπαλκόνι και απείλησε να αυτοπυροβοληθεί, όμως άνδρες της ΕΚΑΜ κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

«Ρίξε το όπλο θα πυροβολήσω», φώναξαν αρκετές φορές οι άνδρες των ΕΚΑΜ μέχρι να συμμορφωθεί τελικά ο 60χρονος και να συλληφθεί.

Ο 60χρονος οδηγός ταξί, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 60χρονος φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς έχει γίνει στο διαμέρισμα, αν πυροβόλησε και γιατί πυροβόλησε.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 60χρονος άνδρας προσπάθησε να μπει ένοπλος κι ενώ ήταν μεθυσμένος στο διαμέρισμα της ανιψιάς του, η οποία δεν του άνοιξε και κατάφερε να απομακρυνθεί απ’ το κτίριο.

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί:

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Πυροβολισμοί σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο

Photo: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ