Συνελήφθη και για τέταρτο φόνο ο “Ορέστης” απ’ την Κύπρο

LIKE US ON FACEBOOK

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με τον 35χρονο serial killer. Συνελήφθη και για τέταρτο φόνο ο “Ορέστης” απ’ την Κύπρο, για μια γυναίκα η οποία είχε δηλωθεί εξαφανισμένη απ’ το 2017!

Κι ενώ η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, συνελήφθη και για τέταρτο φόνο ο “Ορέστης” απ’ την Κύπρο, μια υπόθεση που ανατριχιάζει.

O 35χρονος έχει ήδη ομολογήσει τρεις φόνους: Δύο Φιλιππινέζες και την 6χρονη κόρη της μιας εκ των δύο. Ο τέταρτος φόνος, αφορά μια ενήλικη γυναίκα που είναι στον κατάλογο των προσώπων που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένα.

Οι Αρχές συνδέουν την εξαφάνισή της με τον Μεταξά και θεωρούν επικρατέστερο το σενάριο δολοφονίας της. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα και η Αστυνομία της Κύπρου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως αναφέρεται απ’ τις Κυπριακές Αρχές, επανασυνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, δυνάμει δικαστικού εντάλματος ο 35χρονος, που τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης.

Το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο. Παράλληλα, το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η σορός δεν έχει ακόμη εντοπιστεί αλλά είναι ένα πιθανό θύμα. Η γυναίκα έχει εξαφανιστεί απ’ τον Δεκέμβριο του 2017 και η μητέρα της απηύθυνε έκκληση μέσω τηλεόρασης για τον εντοπισμό της κόρης της.

Ο 35χρονος τον οποίοι οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι βαρύτατες, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου θα υποβληθεί αίτημα για περαιτέρω κράτηση του, σε σχέση με την νέα υπόθεση.

Το νέο σχέδιο της αστυνομίας για τις έρευνες

Όπως αναφέρει το reporter.com.cy μελετούν για το πώς θα συνεχίσουν τις έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Αποφασίστηκε, λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η χρήση σκαφάνδρου, ώστε να εξερευνηθεί εκ του σύνεγγυς ο βυθός της λίμνης.

Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα εντός του νερού, ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, οι έρευνες στη συγκεκριμένη λίμνη, θα επαναρχίσουν την Παρασκευή, 26 Απριλίου.

«Έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις και έχουν γίνει αρκετές έρευνες.

Ενισχυμένη είναι η ανακριτική ομάδα. Γίνεται παράλληλα μια πολύ προσεχτική έρευνα. Θα τονίσω τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξάγονται αποτελέσματα. Έχει ανακριθεί εκ νέου ο ύποπτος και δεν θα δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται γιατί υπάρχει λόγος που συνεχίζονται

Ο ίδιος αποκάλυψε πως οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται το κίνητρο και σκιαγραφείται το προφίλ του υπόπτου.

Για την εξάχρονη θα συνεχιστούν οι έρευνες. Όταν μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς κάποιου που τελεί υπό κράτηση, αυτές οι θέσεις εξετάζονται πολύ προσεχτικά

Διαβάστε επίσης:

Τα δύο πρόσωπα του δολοφόνου της Κύπρου | Η Scotland Yard μπαίνει στο μυαλό του serial killer
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved