Συνελήφθη 22χρονος στην Αττική από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση διερευνήθηκε πρώτα από την αστυνομία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Για την έρευνα αξιοποιήθηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο 22χρονος χρήστης του διαδικτύου εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια να διαθέτει στην κατοχή του και πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Αυτά τα στοιχεία έλαβε υπόψη της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η άμεση ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ανακάλυψε πως τα παραπάνω ηλεκτρονικά αρχεία αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 22χρονος, Έλληνας υπήκοος.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 22χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ την ίδια στιγμή βρέθηκαν στην κατοχή του και πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα sim και μία κάρτα μνήμης, τα οποία αναμένεται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση στο εργαστήριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 22χρονου, τον οδήγησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν ανήκει σε μένα το υλικό παιδικής πορνογραφίας», λέει τώρα ο βιαστής της Δάφνης