Συνεδριάζει έκτακτα το απόγευμα του Σαββάτου το Σ.Α. του ΟΗΕ, μετά το αίτημα της Ρωσίας για τις επιθέσεις με πυραύλους στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, σύμφωνα με δηλώσεις από διπλωμάτες.

Μετά το αίτημα της Ρωσίας για τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει στις 11.00 το πρωί (18:00 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σε δηλώσεις του νωρίτερα ανέφερε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και τις άλλες χώρες πουσυμμετείχαν στις επιδρομές στη Συρία.

Ο Ριάμπκοφ ανέφερε επίσης στην εφημερίδα «Kommersant daily» ότι η Μόσχα είχε δείξει ενδιαφέρον σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε νωρίτερα ότι οι πυραυλικές επιθέσεις κατά συριακών στόχων θα έχουν αρνητική επίδραση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Η ενέργεια αυτή δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στους εξτρεμιστές και τους ενόπλους ότι πράττουν σωστά πράγματα.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρόκειται να ενημερώσουν σήμερα τη συμμαχία για τις συντονισμένες αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις τους.

Ξ συγκεκριμένη συνεδρίαση των 29 πρεσβευτών του ΝΑΤΟ αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη στήριξή του στις επιθέσεις στη Συρία, παρόλο που το ΝΑΤΟ δεν συμμετείχε.

Η ενέργεια αυτή θα περιορίσει την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα κατά του συριακού λαού.

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη απ’ τη Δύση και απειλές από Ρωσία και Ιράν για την επίθεση στη Συρία