Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Σολτς δεν υπήρξε καμία αναφορά στις ελληνικές συντάξεις, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει σε εκδήλωση του SPD μαζί με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, προκειμένου να εξετάσουν συνεργασίες προοδευτικών δυνάμεων, ενώ νωρίτερα ο ίδιος συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του στη διήμερη εκδήλωση του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που αφορά την προγραμματική ανανέωση της παράταξης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε ξεχωριστά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Η συζήτηση με τον κ. Σολτς αφορούσε κυρίως την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το θέμα των συντάξεων, καθώς είναι γνωστό ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει επιφυλάξεις σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει την περικοπή των συντάξεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τη μελλοντική πορεία της ΕΕ, η οποία συνιστά το κοινό μας μέλλον και για την οποία φέρουμε κοινή ευθύνη», ενώ χωρίς να αναφερθεί καθόλου στις συντάξεις ανέφερε ότι:

Συζητήσαμε επίσης για τις εξελίξεις στις δύο χώρες μας  (σ.σ. Ελλάδα και Γερμανία) και για το τι μπορούμε να πράξουμε ώστε οι εξελίξεις να είναι θετικές

Λίγο αργότερα, μέσω ανάρτησης στο Twitter, για τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών μίλησε και ο κ. Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε ότι: «Συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο και Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, στο Βερολίνο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

Διαβάστε επίσης:

«Υπό συζήτηση» το θέμα των συντάξεων λένε οι Βρυξέλλες

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti