Συναγερμός στα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 12 ύποπτοι φάκελοι με σκόνη. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν όλοι οι φάκελοι έχουν τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία, ενώ εξετάζεται το περιεχόμενό τους.

Συναγερμός στα Πανεπιστήμια της χώρας, τόσο στην Αττική όσο και στις επαρχίες, καθώς έχουν φτάσει συνολικά 12 φάκελοι με σκόνη. Ο πρώτος φάκελος έφτασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και 7 άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και αργότερα μέσα στην ημέρα πήραν εξιτήριο.

Θυμίζουμε ότι τον φάκελο στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου συνόδευε ένα σημείωμα που έγραφε: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους».

Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν σταλεί ύποπτοι φάκελοι με σκόνη σε: Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι.

Παράλληλα, βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι στο Αργοστόλι έχει σημάνει συναγερμός όπως και στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας τέτοιος φάκελος εστάλη και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο κτήριο της πρώην διοικούσας στην οδό Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη στο Αργοστόλι.

Δύο κοπέλες που ήρθα σε επαφή με τον φάκελο έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως και όλος ο χώρος.

Να σημειωθεί πως έχουν ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Απ΄τη μεριά του, ο Πρύτανης του ΤΕΙ στην Άρτα, Αναστάσιος Τσίνας επιβεβαίωσε το συμβάν μιλώντας στο Epiruspost τονίζοντας ότι η αποστολή του φακέλου έχει γίνει από την Ινδία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσίνας ο φάκελος έφτασε στην θυρίδα του ΤΕΙ και από κει στο γραφείο του. Δεν έχει ανοιχθεί ούτε από τον ίδιο, ούτε από την γραμματεία και θα παραληφθεί από την ΕΜΑΚ με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για ανάλογες περιπτώσεις. Έξι υπάλληλοι του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος θα μεταφερθούν προληπτικά στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Πρόκειται για όσους ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο κατά την μεταφορά του.

Ο φάκελος δεν ανοίχθηκε από κανέναν όταν διαπιστώσαμε ότι η αποστολή του έχει γίνει από την Ινδία. Άμεσα ενημερώσαμε τις αρχές οι οποίες επιλαμβάνονται

Τι έδειξαν οι αναλύσεις;

Έπειτα από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Χημείου του Κράτους, προέκυψε πως πρόκειται για πιθανή σκόπιμη προσθήκη βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Διαβάστε επίσης:

Κι άλλοι φάκελοι με σκόνη σε ελληνικά πανεπιστήμια: Σε Πολυτεχνείο, Κέρκυρα και Κρήτη

Photo: Intime