Σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές του Κορυδαλλού ανάμεσα σε κρατούμενους.

Απ’ τη συμπλοκή στον Κορυδαλλό έχασε ένας άνθρωπος τη ζωή του ενώ τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι. Ένας αρχιφύλακας υπέστη κάταγμα στο χέρι.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά το αιματηρό περιστατικό στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταξύ κρατουμένων.

«Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Καρακίτσιος μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «φοβερή και άγριας έντασης» μάχη, αναφερόμενος στο περιστατικό μεταξύ των κρατούμενων.

«Από ό,τι μου είπαν οι γιατροί ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του», πρόσθεσε ο κ. Καρακίτσιος ενώ μιλώντας για τον τραυματισμένο αρχιφύλακα είπε ότι «έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι».

Ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, τέλος, άφησε αιχμές για απουσία πολιτικής παρέμβασης όσον αφορά την αξιοπρεπή διαβίωση κρατουμένων και για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για το σωφρονιστικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σφοδρή, αιματηρή αυτή συμπλοκή. Ωστόσο, ο θάνατος του κρατούμενου προήλθε από χτύπημα με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ενώ το επεισόδιο δεν διήρκεσε για περισσότερα από πέντε μόλις λεπτά.

Απ’ το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκδοθεί ανακοίνωση, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Διαβάστε ακόμα:

Ένας νεκρός και τραυματίες στις φυλακές Κορυδαλλού

Photo: Nikos Libertas / SOOC