Συμπληρωματική ανάκριση για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

LIKE US ON FACEBOOK

Συμπληρωματική ανάκριση από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε η ανακρίτρια Ρόδου σε αίτημα της προς την ανακρίτρια Γρεβενών.

Ειδικότερα, συμπληρωματική ανάκριση ζήτησε η ανακρίτρια Ρόδου για τους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας 21 και 19 ετών, της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές των Γρεβενών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, δεν έχει καταφέρει να έχει πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων του πρώτου κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί απ’ την Ανακρίτρια Γρεβενών για να γνωστοποιήσει τους κωδικούς του σε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο gmail.com και το hotmail.com, αλλά και το όνομα χρήστη και τον κωδικό για τον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στους δύο υπολογιστές που άνηκαν στην Τοπαλούδη, έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι αξιόλογο από την έρευνα. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των τριών κινητών τηλεφώνων που τηρούσε, αλλά και στα κινητά τηλέφωνα των δραστών.

Αυτό που εκκρεμεί σε αίτημα της ανακρίτριας είναι η άρση του απορρήτου των λογαριασμών του Facebook των δύο δραστών, αλλά και της φοιτήτριας.

Το πιο πιθανό είναι ότι οι δύο κατηγορούμενοι θα έχουν σβήσει ήδη ό,τι στοιχεία υπήρχαν στους λογαριασμούς τους, ενώ μένει να εξακριβωθεί εάν είναι δυνατόν να ανακτηθούν απ’ το Facebook, ενώ εκτιμάται ότι τα περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν από τον έλεγχο του λογαριασμού της Ελένης Τοπαλούδη.

Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να υποβληθούν στην τακτική Ανακρίτρια και οι δύο εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης των κατηγορουμένων.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, τα τελευταία στοιχεία από εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε ευρήματα και στοιχεία που συνέλεξαν απ’ την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και του Λιμενικού Σώματος, είναι τα εξής:

  • Δεν υπάρχουν αποτυπώματα του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού, προσωρινά κρατούμενων για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, στην οικία της τελευταίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά το αποτρόπαιο έγκλημα συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτε που να τους συγκλονίσει και ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω του facebook και τηλεφωνούν σε διάφορα άτομα για να κανονίσουν ραντεβού για καφέ, ακόμη και με κορίτσια. Ο 21χρονος Ροδίτης μάλιστα κανονίζει να πάει στο γυμναστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2018, για να κάνει γυμναστική και βόλτα.
  • Βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και της Τοπαλούδη στην θέση του συνοδηγού του οχήματος του πατέρα του, με το οποίο μετέβησαν με το θύμα στην οικία του στους Πεύκους και μετέπειτα την οδήγησαν αιμόφυρτη στην παραλία Φωκίας, όπου την πέταξαν στην θάλασσα και ξεφορτώθηκαν μέρος των πειστηρίων του εγκλήματος. DNA του 21χρονου Ροδίτη βρέθηκε στο καπάκι της καρότσας του ίδιου αυτοκινήτου.
  • Σε πειστήρια εντός της οικίας, συμπεριλαμβανομένων και δειγμάτων από το μπάνιο, τα ταβάνια και τις πόρτες βρέθηκε DNA του 21χρονου Ροδίτη και του θύματος, ενώ DNA του 19χρονου Αλβανού βρέθηκε σε κοντάρι της σφουγγαρίστρας.
  • Φέρεται να προκύπτει παραπέρα η χρήση προφυλακτικού καθώς βρέθηκε εξωτερικά αυτού δείγμα DNA του θύματος.

Διαβάστε ακόμη:

Υπόθεση Τοπαλούδη: Άλλαξε κατάθεση ο 19χρονος | «Ναι την βιντεοσκοπήσαμε…»

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved