Σύγκρουση Κυβέρνησης-ΝΔ για την περικοπή των συντάξεων

LIKE US ON FACEBOOK

Η σύγκρουση Κυβέρνησης-ΝΔ για την περικοπή των συντάξεων με αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται σε αμείωτο ρυθμό. Ένα θέμα που «καίει» βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύγκρουση Κυβέρνησης-ΝΔ για την περικοπή των συντάξεων έχει ξεσπάσει με τους μεν να κατηγορούν τους δε. Μια δήλωση του επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αρκετή για να προκαλέσει το σχόλιο-απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Αν ήμασταν σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν η περικοπή

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επιθέσεις στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε λόγο για ένα τέταρτο, άτυπο μνημόνιο στο οποίο έχει μπει η Ελλάδα.

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε ανάρτησή της, και συνεχίζει:

Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται και στα όσα υποστήριξε για την…μακροημέρευση των συνταξιούχων ο κ. Τσίπρας.

Μέχρι να πάρει το πράσινο φως – όπως του ευχόμαστε – ας ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την ‘ευχή’ που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό

Μαξίμου: Λυπούμαστε αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά

Με ένα non paper απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως η Κυβέρνηση θα τη διαψεύσει διπλά.

Η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση, όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα

«Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά», αναφέρεται στο non paper διευκρινίζοντας , «τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη συνάντηση της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς στην Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης απ’ την πλευρά του, δήλωσε πως η μη εφαρμογή των περικοπών στη συνταξιοδοτική δαπάνη δεν επηρεάζει τον στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για το επόμενο έτος.

Πάντως, δεν θα ληφθούν αποφάσεις για το ζήτημα των συντάξεων, τουλάχιστον όχι πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup το Νοέμβρη. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Η Κυβέρνηση έθεσε το ζήτημα των συντάξεων στους Θεσμούς

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved