Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων στις Οινούσσες, τη στιγμή που σε εξέλιξη είναι για δεύτερη μέρα οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του 22χρονου που αγνοείται.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του φίλου του πατέρα που επέβαινε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στο σκάφος, όταν αυτό βυθίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, ο φίλος του πατέρα, μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε ότι: «14 ώρες ήμουν στο νερό. 14 ώρες και πάλευα μέσα στη θάλασσα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έβλεπα ότι πάει καλά ας πούμε, να με βγάλει κάπου, έστω στην Τουρκία. Και πήγαινα κι εγώ, προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός».

Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε ότι στην αρχή του ταξιδιού ο καιρός ήταν πολύ καλός, όταν ξαφνικά το σκάφος γέμισε με νερό:

Φύγαμε 2 η ώρα το μεσημέρι και 3.25 το σκάφος πήρε νερό, με αποτέλεσμα να γεμίσει με νερό ξαφνικά μέσα στα πόδια μας. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο, το δεύτερο μπουγέλο το νερό έξω. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμνη. Η πλώρη του επάνω. Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου μιάμιση ώρα

Ο άνδρας που επέβαινε στο σκάφος τόνισε ακόμη ότι προσπάθησε να λύσει «ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, με την έννοια να πιαστούμε για να μη χαθούμε».

«Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί. Κάποια στιγμή ο γιος θεώρησε σωστό να αφήσει το σχοινί και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στον 22χρονο νέο που εξακολουθεί να αγνοείται για δεύτερη συνεχή μέρα.

Ο άνδρας που κατάφερε να διασωθεί τόνισε στη συνέχεια ότι: «Η αδελφή του παιδιού μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει και αυτή το σχοινί, να πάει πίσω από τον αδερφό της, να τον φέρει πίσω. Μου λέει, μη με αφήνεις, μη με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί. Είχε φύγει πάνω πάνω 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του. Έβλεπα ότι ήταν αδύνατον να πάω κοντά του και δε μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί».

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα: Μια 24χρονη κοπέλα -η οποία διασώθηκε- με τον 68χρονο πατέρα της, ένας ακόμα 59χρονος φίλος τους και ο 22χρονος αδερφός της. Νεκρός εντοπίστηκε ο πατέρας, ενώ ο 59χρονος φίλος του διασώθηκε.

 

Οι δύο διασωθέντες, ο 59χρονος φίλος και η 24χρονη κοπέλα μεταφέρθηκαν στο ”ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς επίσης και η σορός του 68χρονου για την πραγματοποίηση νεκροψίας – νεκροτομής.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση διάσωσης στις Οινούσσες | Νεκρός ο ένας αγνοούμενος, αναζητείται ο 22χρονος

Photo: EUROKINISSI