Η απόγνωση στο πρόσωπο αυτών των πολικών αρκούδων είναι ανατριχιαστική. Πολικές αρκούδες στην πόλη Τσουκότκα της ρωσικής Άπω Ανατολής προσπαθούν να επιβιώσουν στις αλλαγμένες συνθήκες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το συγκεκριμένο video που ανέβηκε απ’ το RT προκαλεί οργή, κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Οι πολικές αρκούδες στο video προσπαθούν να σταθούν και να περπατήσουν πάνω στον πάγο που σπάει επειδή λιώνει.

Το video έχει τραβηχτεί στην πόλη Τσουκότκα της ρωσικής Άπω Ανατολής, εκεί που συναντώνται ο Αρκτικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός.

Οι πολικές αρκούδες προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια, όμως, ο πάγος λιώνει και οι αρκούδες παρασύρονται στα παγωμένα νερά.

Οι αρκούδες χρειάζονται θαλάσσιο πάγο για να επιβιώσουν καθώς αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για να κυνηγούν φώκιες, κύρια πηγή τροφής τους. Τρέχουν πάνω στον πάγο αναζητώντας τρύπες, ή φωλιές με νεογέννητα φώκιας. Όπως βλέπουμε στο video, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς οι αρκούδες δεν μπορούν καν να σταθούν πάνω στον πάγο.

 Πολικές αρκούδες προσπαθούν να σταθούν στον πάγο που λιώνει:

Η πολική αρκούδα καλείται να προσαρμοστεί στην τήξη των πάγων

Μία θηλυκή πολική αρκούδα κολύμπησε κάνοντας ρεκόρ για εννέα ημέρες σε ευθεία γραμμή, διασχίζοντας 687 χιλιόμετρα στο νερό, απόσταση που ισοδυναμεί με την απόσταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και Βοστώνης.

Η αρκούδα έκανε το επικό ταξίδι της στη θάλασσα Μποφόρ, όπου ο θαλάσσιος πάγος συρρικνώνεται, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αναγκάζοντας τις μητέρες αρκούδες να κολυμπούν όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις για να φτάσουν σε κατάλληλη ξηρά θέτοντας σε κίνδυνο τα νεογνά τους.

«Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι τα ζώα αυτά δεν ήταν προηγουμένως υποχρεωμένα να κάνουν αυτές τις μεγάλες αποστάσεις κολυμπώντας, επειδή 687 χιλιόμετρα τμημάτων ανοιχτής θάλασσας δεν συμβαίνουν πολύ συχνά στην εξελικτική ιστορία της πολικής αρκούδας», δήλωσε ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο Steven Amstrup.

Δείτε ακόμα:

Η πολική αρκούδα με τα μωράκια της που θα σε λιώσει! (Photos)