Συγκινεί ο πυροσβέστης που έχασε τη γυναίκα και το μωρό του στο Μάτι από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου. «Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πυροσβέστης που έχασε τη γυναίκα και το μωρό του στο Μάτι απ’ τς φονικές πυρκαγιές, ο Ανδρέας Δημητρίου, είναι ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα.

Πώς μπορεί να νιώθει ο ίδιος που η γυναίκα και το παιδί του ήταν ανάμεσα στους 99 νεκρούς;

Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα

Τα λόγια του πυροσβέστη Ανδρέα Δημητρίου, όπως τα μεταδίδει το ABC  μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Και δεν μπορούμε να βιώσουμε ούτε στο ελάχιστο όλα αυτά που νιώθει.

Ο Ανδρέας Δημητρίου έκανε το καθήκον του όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Όταν έφτασε στην υπηρεσία του ενημερώθηκε ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και απειλούσε το σπίτι του. Προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την γυναίκα του, Μαργαρίτα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Μόλις έφτασε για να βρει τη γυναίκα και το έξι μηνών μωρό του, είδε τους γύρω δρόμους να έχουν πάρει φωτιά. Όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, του είπε ότι είχε κατέβει με το μωρό τους στην παραλία.

Ο πυροσβέστης κατάφερε να φτάσει στην παραλία για να δει ότι η γυναίκα του είχε πέσει αναίσθητη και δίπλα της ήταν το μωρό. Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η γυναίκα του έφυγε 12 μέρες μετά, στο νοσοκομείο, καθώς υπέκυψε στα εγκαύματά της.

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα», λέει ο Ανδρέας στο ABC, προσθέτοντας «κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου».

Διαβάστε επίσης:

Γιατί θα καθυστερήσει η έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι;

Photo: REUTERS/COSTAS BALTAS