Συγγνώμη ζήτησε και πάλι ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg, μετά τις αποκαλύψεις για τις πρακτικές της εταιρείας Cambridge Analytica (CA).

Νέα συγγνώμη ζήτησε ο Zuckerberg, μετά τις κατηγορίες στην Cambridge Analytica για την ανάκτηση εν αγνοία τους τα δεδομένα 50 εκατ. χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μήνυμά του που δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα των περισσότερων βρετανικών κυριακάτικων Τύπων, ο ιδρυτής του Facebook αναφέρει ότι: «Έχουμε μια ευθύνη: να προστατεύουμε τα δεδομένα σας. Αν δεν καταφέρνουμε να το κάνουμε, δεν τα αξίζουμε», ενώ προσθέτει στη συνέχεια:

Ίσως έχετε ακούσει να μιλάνε για μια εφαρμογή την οποία επινόησε ένας πανεπιστημιακός ερευνητής μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook το 2014. Ήταν μια κατάχρηση εμπιστοσύνης και λυπάμαι που δεν είχαμε κάνει περισσότερα τότε.

Τέλος, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Facebook έχει λάβει ήδη μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Να υπογραμμίσουμε ότι την τελευταία εβδομάδα, οι μετοχές του Facebook έπεσαν κατά 14%, με αποτέλεσμα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να χάσει περισσότερα από 50 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Διάβασε ακόμη ολόκληρη την ομολογία Zuckerberg για τα προσωπικά δεδομένα, στην οποία ανέφερε: Κάναμε λάθη!

Photo: Justin Sullivan/Getty Images