«Στυγερό έγκλημα, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα» ήταν οι δηλώσεις του αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, για τη δολοφονία του ζευγαριού στο Στρόβολο της Κύπρου που συγκλόνισε την κοινωνία.

«Στυγερό έγκλημα, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου, 60 ετών, και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, 59 χρόνων, την περασμένη Πέμπτη, την ώρα που τα δύο θύματα ήταν μέσα στο σπίτι τους.

Στην επίσκεψή του στη σκηνή του εγκλήματος, ο κ. Χρυσόστομου, τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση και γι’ αυτό έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου η Αστυνομία να έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη σε επιστημονικό και ανακριτικό επίπεδο.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας και σήμερα με σκοπό να εξιχνιαστεί το ταχύτερο το δυνατό η δολοφονία του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και δεύτερη νεκροτομή από την ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιωπούλου, την οποία η Αστυνομία κάλεσε από την Αθήνα. Στην νεκροτομή παρευρέθηκαν και οι Ιατροδικαστές από την Κύπρο, Ελένη Αντωνίου και Μάριος Ματσάκης, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της οικογένειας των θυμάτων.

Σύμφωνα με την πρώτη νεκροτομή ο θάνατος του ανδρόγυνου προήλθε από τον τραυματισμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει και η γραπτή κατάθεση του ανήλικου γιου του ζευγαριού, η οποία κατά πολλούς κρύβει και το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διάβασε ακόμη:

Με 40 μαχαιριές δολοφονήθηκε το ζευγάρι στην Κύπρο | Οι μαρτυρίες και οι έρευνες