Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη την Κωνσταντινούπολη σε κατοικημένη περιοχή. 4 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας βρίσκεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες. Το ελικόπτερο έπεσε στο κέντρο της συνοικίας Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης στην ασιατική πλευρά της πόλης. Σε αυτό επέβαιναν 5 άτομα. Οι 4 στρατιώτες είναι νεκροί και ο ένας είναι στην εντατική και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Στο σημείο προκλήθηκε, όπως ήταν επόμενο πανικός ενώ τα συνεργία διάσωσης έσπευσαν αμέσως στην περιοχή.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμη άγνωστα, ενώ διατάχθηκε αμέσως εισαγγελική έρευνα ώστε να διερευνηθούν. Σύμφωνα με το NTV, το ελικόπτερο ήταν ένα αμερικανικό ελικόπτερο τύπου UH-1, τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Το ελικόπτερο φέρεται πως επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας και συνετρίβη κατά την προσγείωση κοντά σε στρατιωτική βάση. Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10.31 και μετά από μισή ώρα έχασαν τα ίχνη του.

Ο απολογισμός είναι 4 νεκροί, ένας Τούρκος στρατιωτικός να δίνει μάχη για τη ζωή του και πολλές υλικές καταστροφές. Σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ ευχήθηκε «να αναπαύσει ο Αλλάχ την ψυχή τους».

Δυστυχώς, πρόκειται για το 5ο δυστύχημα με ελικόπτερο στην Κωνσταντινούπολη με συνολικά 19 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Τα στρατιωτικά αεροπορικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα | Photos