Στους πέντε οι προφυλακιστέοι για το λαθρεμπόριο χρυσού, καθώς προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ακόμη ένας άνδρας, με κινέζικη καταγωγή. Ελεύθεροι αφέθηκαν οκτώ που απολογήθηκαν το Σάββατο.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 39χρονος Κινέζος, σύμφωνα με την απόφαση του Εισαγγελέα και της ανακρίτριας. Ο άνδρας που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας, φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ρόλος του 39χρονου άνδρα ήταν η επικοινωνία με Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων στην Ελλάδα, οι οποίοι βοηθούσαν το κύκλωμα να εισάγει στη χώρα τα χρήματα από την πώληση του χρυσού στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο οδηγήθηκαν στα δικαστήρια συνολικά δεκαοχτώ κατηγορούμενοι, ενώ οκτώ ακόμη απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι και τέσσερις έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.

Μεταξύ των οκτώ κατηγορούμενων είναι και ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ. Μάλιστα, μετά την απολογία του, ο συνήγορός του, Γιάννης Ψιλογιάννης, δήλωσε ότι «αποδείχτηκε ότι ο εντολέας μου δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη είναι και η κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις ποινικές ευθύνες ανάμεσα στους δύο βασικούς κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί του Σαββάτου, προφυλακιστέος κρίθηκε ο Τούρκος υπήκοος, που φέρεται να είναι «συναρχηγός» του κυκλώματος και ο οποίος υποστήριξε στην απολογία του ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», στην Πατησίων.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμη και αυτός που φέρεται να είναι ο υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδελφος του Τούρκου, που κατέθεσε στην απολογία του ότι βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και ακόμη δύο άνδρες που φέρεται να «συνόδευαν» το χρυσό απ’ την Ελλάδα στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς ζήτησε το Σάββατο απ’ την ανακρίτρια, την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον «συναρχηγό» του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, ενώ δεν αποδέχεται την κατηγορία της λαθρεμπορίας, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειες του ήταν απολύτως νόμιμες.

Διαβάστε ακόμη:

Αίτημα Ριχάρδου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον «συναρχηγό» του κυκλώματος

Photo: EUROKINISSI