«Αφήνουμε πίσω τη λιτότητα….και οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ.

Η 83η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών και τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ τόνισε πως η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει  το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από την 8ετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής που σηματοδοτεί και την επάνοδο της χώρας και της οικονομίας στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως αφήνουμε πίσω την ύφεση και «μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Απ’ τη μεριά του ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γούλιμπουρ Ρος, ο οποίος χθες Παρασκευή είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, δήλωσε πως «είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την κυβέρνηση Τραμπ στην 83η ΔΕΘ».

Παράλληλα, επισήμανε πως μια ευρεία γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών. «Έχουμε τρομερή δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προς όφελος της Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Ρος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον τομέα της Ενέργειας.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε στον χώρο της Έκθεσης και εμταξύ άλλων, επισκέφθηκε το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ δοκίμασε και τις ικανότητές του στο μπάσκετ, σε γήπεδο εντός των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου!

Στις 19:00 ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ενώ αύριο Κυριακή στη 1 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη | Αστυνομοκρατούμενη η πόλη