Στον εισαγγελέα ο 51χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του. Τα 300.000 ευρώ και η κατάσχεση του σπιτιού του.

Στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως δολοφόνος του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό, ο οποίος έχει μια κατασκευαστική εταιρία και οικονομικοί λόγοι των οδήγησαν στο να σκοτώσει τον 57χρονο φαρμακοποιό το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου.

Να σημειώσουμε πως ο φαρμακοποιός πυροβολήθηκε τρεις φορές στο κεφάλι και το σώμα το πρωί του Σαββάτου, έξω από το σπίτι του και ειδικότερα την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το κλειστό γκαράζ του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Πλαστήρα.

Να σημειωθεί πως ήδη από το βράδυ της Τρίτης, ο Έλληνας αρχιτέκτονας είχε οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και είχε ομολογήσει το έγκλημα. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε 300.000 ευρώ που είχε δανειστεί από τον φαρμακοποιό και γι’ αυτόν τον λόγο του είχαν κατασχέσει ένα σπίτι. Και αυτοί ήταν οι οικονομικοί λόγοι που τον οδήγησαν να δολοφονήσει τον φαρμακοποιό.

Ο ίδιος δήλωσε όταν έχασε το σπίτι του, «θόλωσε» το μυαλό του και ήθελε να εκδικηθεί με κάθε τρόπο το θύμα. Έτσι, βρήκε από την παράνομη αγορά, ένα 22άρι όπλο και του έστησε ενέδρα θανάτου, την ώρα που ο φαρμακοποιός έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το γκαράζ του σπιτιού του, αυτά ισχυρίστηκε κατά την διάρκεια της ανάκρισής του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο δράστης πήγε με το αυτοκίνητό του στον τόπο του εγκλήματος και το στάθμευσε σε κοντινή απόσταση, ενώ τα στοιχεία του οχήματος καταγράφηκαν από κάμερες ασφάλειας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, βρήκε τα στοιχεία του οχήματος του δράστη και, σε συνδυασμό με τις οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα, έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί:

Ομολόγησε την πράξη του ο δολοφόνος του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό

Photo: INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ