Τι συνέβη και χιλιάδες νέοι οδηγοί βρίσκονται στο «περίμενε» και δεν μπορούν να δώσεις εξετάσεις για να πάρουν στα χέρια τους το δίπλωμα οδήγησης;

Οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης δεν πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να βρίσκονται «τον αέρα» λόγω του ότι οι εξεταστές παραμένουν απλήρωτοι κι απέχουν απ’ τη δοκιμασία.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι υποψήφιοι οδηγοί θα καθυστερήσουν να δώσουν εξετάσεις λόγω αποχής των εξεταστών, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο. Εκτιμάται ότι στην αναμονή βρίσκονται τουλάχιστον 4.000 υποψήφιοι οδηγοί.

«Στη Θεσσαλονίκη η αναμονή φθάνει τους τρεις μήνεςμ ενώ σε Ρέθυμνο, Λάρισα, Καστοριά, Τρίκαλα δεν προγραμματίζονται εξετάσεις εδώ και περίπου τρεις μήνες», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εκπαιδευτών οδήγησης, Διαμαντής Ηλιάδης.

Στο τιμόνι από τα 17 | Οι αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης

Οι αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης και πιο συγκεκριμένα στις εξετάσεις για την απόκτηση του, φέρνουν στο τιμόνι τους ανήλικους ηλικίας 17 ετών.

Από τα 17 θα μπορούν οι ανήλικοι υπό ορισμένες συνθήκες να μαθαίνουν να οδηγούν. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα οι ανήλικοι να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, παρουσία πάντα κι ενός ενηλίκου.

Όσοι απ’ τους ανηλίκους επιθυμούν να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης, θα πρέπει να περάσουν πρώτα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το κανονικό δίπλωμα, παρόλα αυτά θα εκδίδεται μετά τα 18 και αφού ακολουθήσει ξανά πρακτική εξέταση.

Διαβάστε ακόμα:

Στο τιμόνι από τα 17 | Οι αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης

Photo: Unsplash/Jessica Furtney