Από το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Βελιγάδρι. Σκοπός της επισκέψεώς του είναι η συμμετοχή του στο 20 Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, καθώς και η τετραμερή Σύνοδος Συνεργασίας  Βουλγαρίας- Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελιγάδρι. συνοδεύεται από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και τους υφυπουργούς Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο Ανώτατο Συμβούλι Συνεργασίας Ελλάδας Σερβίας θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την διμερής ανάπτυξη καθώς και την συνεργασία των 2 χωρών σε μια σειρά τομέων. Σύμφωνα με πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί η συνεργασία της Ελλάδας, της Σερβίας και της πΓΔΜ.

Ο Σέρβος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουυργός θα βρεθούν στις 11π.μ και αναμένεται να συζητήσουν για τις περιφερειακές εξελίξεις, την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να έχουν διμερείς συναντήσεις με τους Σέρβους ομόλογούς τους.

Σήμερα το απόγευμα αλλά και το πρωί του Σαββάτου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας (Μπόικο Μπορίσοφ) και η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας (Βιόριτσα Νταντσίλα) θα συναντηθούν στο πλαίσιο της 6ης τετραμερούς συνάντησης ανάμεσα στις 4 χώρες.

Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιέχει ζητήματα περιφερειακών εξελίξεων, συνεργασίας των 4 χωρών στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της οικονομίας. Όπως, και σε θέματα αξιοποίησης κονδυλίων από την ΕΕ, ΗΠΑ και Κίνα.

Αναμένεται να συζητηθεί, ενδεχομένως, με την συμμετοχή των υπουργών Αθλητισμού, η περίπτωση κοινής υποψηφιότητας για την φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Παραλάβαμε μια χώρα αμέσως μετά από έναν οικονομικό όλεθρο»