Στο στόχαστρο των τρομοκρατών ήταν πάντα η Δικαιοσύνη… Απ’ την έκρηξη της βόμβας έξω απ΄τον Άγιο Διονύσιο μέχρι και την βόμβα στον Ι. Ντογιάκο, τα τελευταία χρόνια η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο στόχαστρο.

Η έκρηξη στο Κολωνάκι, εκτός του ότι ήταν ένα «τυφλό» χτύπημα, χαμηλής βέβαια ισχύος, (για το οποίο δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα) η επιλογή του σημείου έχει δυο συμβολισμούς και ίσως φανερώνει πως στο στόχαστρο των τρομοκρατών βρίσκεται η Δικαιοσύνη.

  • Πρόκειται για ένα απόλυτα κεντρικό σημείο του αστικού ιστού της Αθήνας. Παράλληλα, πρόκειται για περιοχή υψηλού οικονομικού στάτους αλλά και περιοχή στην οποία μένουν τριγύρω πολλά πρόσωπα με οικονομική αλλά και πολιτική δύναμη. Παραδείγματος χάριν πολύ κοντά μένει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενώ υπάρχουν δεκάδες δικηγορικά γραφεία.
  • Επίσης ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης είναι ο προστάτης της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι ένα στοιχείο υψηλού συμβολισμού, το οποίο εξετάζουν οι αρχές αφού πιθανόν όποιοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό ενδέχεται να είχαν στο μυαλό τους αυτόν τον συσχετισμό.

    Μην ξεχνάμε βέβαια, πως είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες η τοποθέτηση ισχυρού μηχανισμού έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης

Δεν είναι λίγες οι φορές που υψηλά ιστάμενοι δικαστικοί λειτουργοί βρέθηκαν στο στόχαστρο τρομοκρατών. Και αυτό διότι τα χτυπήματα κατά της Δικαιοσύνης ήταν πάντα υψηλού συμβολισμού. Ξεκινώντας από το χθεσινό τυφλό χτύπημα γυρίζουμε τον χρόνο πίσω…

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr….

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης της βόμβας στο Κολωνάκι