Ο Μίκης Θεοδωράκης τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας κι έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο κατά καιρούς.

Απ’ την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος βρίσκεται συγκεκριμένα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, των βορείων προαστίων.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα πληροφορίες απ’ τα ελληνικά ΜΜΕ, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Όμως, οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί λόγω του προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του, αλλά και της ηλικίας του.

Προς το παρόν η κατάσταση του 94χρονου κρίνεται ελεγχόμενη και οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί απέναντι στην οικογένειά του.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο Μίκης Θεοδωράκης θα πάρει εξιτήριο.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου αναφέρει ότι:

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος

Σημειώνεται ότι όταν τον Αύγουστο είχε νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης, οι γιατροί είχαν ενημερώσει ότι εισήχθη μετά από νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας.