Στο μυαλό ενός κατά συρροή δολοφόνου…

LIKE US ON FACEBOOK

Πώς σκιαγραφούν το προφίλ ενός κατά συρροή δολοφόνου; Η ιατροδικαστική έρευνα του θύματος συμβάλει τα μέγιστα στην οριοθέτηση του προφίλ των κατά συρροή δολοφόνων. Στις περιπτώσεις σειράς δολοφονιών ο τρόπος με τον οποίον το θύμα αιχμαλωτίζεται, δολοφονείται και κακοποιείται παρέχει ξεκάθαρες ενδείξεις  ότι μια σειρά από εγκλήματα έχουν διαπραχθεί από το ίδιο άτομο.

Αναλύει ο Ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης

Πώς δημιουργείται σιγά-σιγά το προφίλ ενός κατά συρροή δολοφόνου; Στις περιπτώσεις αυτές ο δολοφόνος συχνά αφήνει την χαρακτηριστική «υπογραφή» του. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο κακοποιεί το σώμα του θύματος ή οποιαδήποτε άλλη ασυνήθιστη ένδειξη στον τόπο του εγκλήματος παριστά την «υπογραφή» του δράστη.

Επιπροσθέτως ο δράστης με την συμπεριφορά την οποίαν υιοθετεί τροποποιεί και τελειοποιεί όταν προοδευτικά αποκτά εμπειρία στο μηχανισμό δράσης παρουσιάζει το «αφήγημά» του.

Παραδείγματα αποτελούν ο στραγγαλιστής της Βοστώνης ο οποίος δολοφόνησε την περίοδο 1962 -1964 13 γυναίκες στην περιοχή της Βοστώνης τις οποίες αφού στραγγάλιζε με το καλτσόν τους έθετε ταυτόχρονα την «υπογραφή» του με το να αφήνει δεμένο σε όλα τα θύματα με χαρακτηριστικό τρόπο γύρω από τον λαιμό το καλτσόν τους. Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί ο στραγγαλιστής των ιεροδούλων ο οποίος έδρασε στην Ελλάδα περί το 1995 κ ο οποίος στραγγάλιζε και κατακρεουργούσε τα θύματά του(συνολικά δολοφόνησε 3 ιερόδουλες).

Και στις δύο προρρηθείσες περιπτώσεις οι δολοφόνοι μέσω του τρόπου δολοφονίας παρουσίαζαν το «αφήγημά» τους. Στην πρώτη περίπτωση ο στραγγαλιστής της Βοστώνης αναπαρήγαγε αυτό που ήθελε να κάνει στη μητέρα του, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο Έλληνας κατά συρροή δολοφόνος ήθελε να δείξει το ότι υπέφερε από τη μητέρα του.

Τα κίνητρα των κατά συρροή δολοφόνων γενικώς αφορούν είτε μίσος απέναντι σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων(όπως ανωτέρω ), είτε ρατσιστικά χαρακτηριστικά(23χρονος Έλληνας ρατσιστής πού σε ένα βράδυ σκότωσε 2 αλλοδαπούς κ τραυμάτισε άλλους 4 βαριά),κίνητρα σεξουαλικά, αλλά και έμμονες ιδέες που απορρέουν από ειδικούς ψυχισμούς (Έλληνας που δολοφονούσε μεταξύ των άλλων ένεκα θεώρησης προσβολών για την σωματική του διάπλαση),άλλοι που δολοφονούσαν με τρόπο σκληρό κ μεθοδικό οργανώνοντας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια γιατί τους προκαλούσε ικανοποίηση(2 Γερμανοί που έδρασαν στην Ελλάδα την δεκαετία 1960 διαπράττοντας 6 φόνους και έναν βαρύτατο τραυματισμό).

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Δες και αυτό:

Η συγκινητική στιγμή που δύτης βρήκε την 6χρονη Σιέρα στην Κύπρο | Photos
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved