Στο Hall of Fame ο Σπύρος Γιαννιώτης σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαϊου 2020 στη Νέα Υόρκη. Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Τεράστια τιμή για τον Σπύρο Γιαννιώτη, καθώς πλέον ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους στην ιστορία της κολύμβησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Γιαννιώτης επιλέχθηκε από το International Marathon Swimming Hall of Fame ως ο τιμώμενος αθλητής του 2020 και γι’ αυτό θα μπει στη λίστα με τους καλύτερους του αθλήματος του. Μια ξεχωριστή διάκριση και ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή.

Η τελετή αναμένεται να διεξαχθεί στις 2 Μαϊου 2020 στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χαρακτηριστικά έγραψε: «Τι τιμή! Σας ευχαριστώ πολύ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διεθνής μαραθώνια κολύμβηση Hall of Fame ανακοινώνει με υπερηφάνεια τον τιμώμενο κολυμβητή στην τάξη του 2020

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ (Ελλάδα) – Τιμώμενος κολυμβητής

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει αγωνιστεί σε κάθε Ολυμπιάδα στο Μαραθώνιο της κολύμβησης ( 10 χιλιόμετρα) από το 2008.

2008 Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου – 16η θέση

2012 Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου – 4η θέση. Ο Σπύρος έχασε το χάλκινο μετάλλιο για 5 δευτερόλεπτα.

2016 Ολυμπιακοί αγώνες του Ριο – ασημένιο μετάλλιο. Σε μια εκπληκτική κούρσα, ο 36χρονος Έλληνας τερμάτησε με τον ίδιο χρόνο με τον Ferry Weertman (Ολλανδία): 1: 52: 59: 8. Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο φώτο φίνις με πρώτο τον Ολλανδό Ferry Weertman και ασημένιο το Σπύρο Γιαννιώτη. Ο Γιαννιώτης αναδεικνύοντας το αθλητικό ιδεώδες, σε δηλώνεις του στην ΕΡΤ ακριβώς μετά την κούρσα, αναφέρθηκε στην δίκαιη νίκη του Ολλανδού και δήλωσε πως η κατάκτηση του μεταλλίου ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του. Στο ίδιο πνεύμα μετέπειτα, σταμάτησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από το να προχωρήσει σε ένσταση για τα μετάλλια.

Ο Σπύρος έχει κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα FINA 10χλμ Μαραθωνίου, το 2011 στη Σαγκάη και το 2013 στη Βαρκελώνη. Ήταν 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA του 2015.

Το 2012 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου FINA 10χλμ.

Έχει πρωταγωνιστήσει και στην πισίνα με διακρίσεις για την χώρα του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων με δυο τελικούς.

Η τελετή εισαγωγής θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 2 Μαΐου 2020 – με περισσότερες λεπτομέρειες που θα ακολουθήσουν».