Μία υπόθεση που έχει απασχολήσει για αρκετές μέρες την διεθνή επικαιρότητα, αρχίζει να ξεδιαλύνεται, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα, που έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε διπλωματικό “θρίλερ”, αρχίζει να ξεδιαλύνεται, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.

Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, ο νευροτοξικός παράγοντας “Νόβιτσοκ”, ο οποίος ευθύνεται για την δηλητηρίαση του 66χρονου Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της 33χρονης κόρης του, Γιούλια Σκριπάλ, μεταδόθηκε σ’ αυτούς σε μορφής σκόνης μέσα από το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου τους.

Αυτό φαίνεται να καταρρίπτει το ενδεχόμενο οι δύο αυτοί άνθρωποι να προσβλήθηκαν από το δηλητήριο από την βαλίτσα της κόρης του Σκριπάλ.

Η Σκοτλαντ Γιάρντ δεν επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, την ίδια στιγμή, όμως, που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας επανέλαβε την έκκλησή της προς όποιον τυχόν να είδε την κόκκινη BMW 320D του Σκριπάλ, με αριθμό πινακίδας HD09 WAO, στο Σάλσμπερι, το πρωί της 4ης Μαρτίου.

Ο γρίφος αυτής της υπόθεσης γίνεται όλο και πιο δυσεπίλυτος με τη σωρεία δημοσιευμάτων που θέλουν την κόρη του Σεργκέι Σκριπάλ να ήταν σε ερωτική σχέση με Ρώσο κατάσκοπο μυστικών υπηρεσιών.

Η ιστορία του Σκριπάλ

Ο Σεργκέι Σκριπάλ ήταν διπλός πράκτορας της Μεγάλης Βρετανίας και εργαζόταν στη στρατιωτική μυστική υπηρεσία της Ρωσίας. Είναι ένας από τους κατασκόπους που μετείχε στην ανταλλαγή κατασκόπων που έγινε το 2010 στη Γενεύη, όταν οι αμερικάνικες αρχές είχαν συλλάβει Ρώσους κατασκόπους “εν υπνώσει”, δηλαδή ήταν ανενεργοί αλλά έτοιμοι να προκαλέσουν προβλήματα στο αμερικανικό κράτος, οι οποίοι διέμεναν και εργάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν παραδώσει τον, απελευθερωμένο απο τους Ρώσους, Σκριπάλ στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Βρετανοί του παρείχαν στέγη για το υπόλοιπο της ζωής του στη πόλη, που τελικά φαίνεται να δηλητηριάστηκε.

Το διπλωματικό επεισόδιο

Υπενθυμίζουμε, πως η Μεγάλη Βρετανία, αφού κατηγόρησε την Μόσχα πως βρίσκεται πίσω απ’ τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα, προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.

Σε αυτή τη κίνηση, η Ρωσία απάντησε με την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών, το κλείσιμο του Βρετανικού Συμβουλίου και την αναίρεση της άδειας του προξενείου στην Αγία Πετρούπολη

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Ρωσίας ο Πούτιν μέχρι το 2024 | Το συντριπτικό ποσοστό της νίκης