Στο αυτόφωρο τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ ο 17χρονος που επίσης, είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερος. Αναβλήθηκε η δίκη.

Στο αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, όπου και θα δικαστούν με την κατηγορία για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για Τετάρτη 23 Μαΐου.

Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ είναι υπό κράτηση έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας. Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι είναι σπουδαστές και ο 36χρονος ότι εργάζεται περιστασιακά.

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες ήταν και ένας 17χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 17χρονος, μαζί με τους δύο 20χρονους κι έναν 36χρονο οδηγήθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των διακεκριμένων φθορών, όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο 20χρονους ανέφερε πως παρασύρθηκε από το πλήθος και έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του κ. Μπουτάρη ενώ δήλωσε πως μετανιώνει για την πράξη του και δεν ανήκει σε καμία οργάνωση ή πολιτικό κόμμα.

Επείγουσα εισαγγελική παρέμβαση

Επείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο κ. Τσόγας ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Παράλληλα, ζητά να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα της τεχνολογίας προκειμένου να ταυτοποιηθούν όλοι οι δράστες.

Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για την επίθεση που δέχτηκε

Photo: ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI