Στις κάλπες οι φοιτητές | Ζητούν καλύτερες συνθήκες φοίτησης

LIKE US ON FACEBOOK

Σε εξέλιξη απ’ το πρωί της Τετάρτης οι φοιτητικές εκλογές. Απ’ τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα μπορούν οι φοιτητές της χώρας να ψηφίζουν στις σχολές τους έχοντας μαζί τους το φοιτητικό τους πάσο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι φοιτητές καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στις φοιτητικές εκλογές, ζητώντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει ενιαίο όργανο επιφορτισμένο με την καταμέτρηση των ψήφων, οπότε η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα. Ωστόσο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί ξανά τη νίκη για 32η φορά.

Η ανησυχία για επεισόδια

Έντονη είναι η ανησυχία για πρόκληση επεισοδίων ειδικά μετά το περιστατικό της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, όπου στελέχη της ΔΑΠ έγιναν στόχος επίθεσης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ:

«Για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους».

Η ΔΑΠ, με το επιχείρημα της ασφάλειας των φοιτητών, έχει ζητήσει να στηθούν οι κάλπες εκτός Νομικής Αθηνών και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δεν ήταν γνωστό πού θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑΣΠ) , η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμμετέχουν επίσης ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

Photo: Nick Paleologos / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved