Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η μεταγωγή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. «Σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελιών ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Καθώς οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε αγροτικές κατοικίες, αυτό σημαίνει πως κάθε μέρα κράτησης στις αγροτικές φυλακές Βόλου, μετρά για διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης. Έτσι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε περίπου δύο χρόνια θα καθίσταται δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναφορικά με το πότε θα δοθεί ξανά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα αυτό αλλάζει καθώς το καθεστώς διαφέρει απ΄τις κλειστές φυλακές.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν στις 19 Ιουνίου, άδεια που προκάλεσε ξανά πλήθος αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Κοντονής για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

«Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται με χαριστική μεταχείριση», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής αναφορικά με τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του ανέφερε πως τηρήθηκε απόλυτα η νομιμότητα και έδωσε τη δική του απάντηση για τη μεταγωγή του Κουφοντίνα.

Αναλυτικά:

«Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», έχει λάβει μέχρι στιγμής τρεις άδειες, ενώ ήταν υποχρεωτική η εμφάνισή του μια φορά την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Θυμίζουμε επίσης, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας λόγω της απεργίας πείνας που είχε ξεκινήσει καθώς δεν του χορηγούσαν άδεια

Διάβασε αναλυτικά τους λόγους που έκανε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας:

Ξεκινάει απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας