Στις 5 Μαρτίου η τελική απόφαση για το μέλλον του MEGA

LIKE US ON FACEBOOK

Ενώ ο έλεγχος των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε εξέλιξη, οι αποφάσεις για το MEGA θα ληφθούν το επόμενο διάστημα. Το ΕΣΡ θ’ αποφασίσει για το μέλλον του καναλιού στις 5 Μαρτίου.

Στις 5 Μαρτίου, λοιπόν, θα έχουμε τελική απόφαση για το μέλλον του MEGA καθώς θα κληθεί σε ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η Τηλέτυπος Α.Ε. και θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, η Τηλέτυπος δεν προσήλθε καθώς είχε ενημερώσει προηγουμένως με υπόμνημα την Αρχή για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΙ, ALPHA, STAR, ANT1 στις 2 Μαρτίου.

Στα γραφεία του ΕΣΡ μετέβησαν, ωστόσο, εκπρόσωποι των καναλιών ΑΡΤ και Μακεδονία, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι πλέον πρόκειται για θεματικούς και περιφερειακούς σταθμούς.

Ο νόμος 4339 προβλέπει πως μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια.

Έτσι, στις 27 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ θα διεξάγει διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για τους δύο παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εάν το ΕΣΡ αποφανθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να σταματήσουν να εκπέμπουν, θα δοθεί εντολή στην DIGEA για διακοπή του σήματος με παράλληλη επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Θυμίζουμε ότι συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών των έξι υποψηφίων τις τηλεοπτικές άδειες. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος για την 7η άδεια, η άδεια θα εκπέσει με τις θεματικές.

Photo: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved