Στήριξη ΗΠΑ σε Ελλάδα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών | Ετοιμάζει αντίποινα η Ρωσία

LIKE US ON FACEBOOK

Αξιωματούχος του State Department εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ προς τη χώρα μας όσον αφορά την απόφασή της ν’ απελάσει Ρώσους διπλωμάτες.

Πιο συγκεκριμένα, η στήριξη ΗΠΑ σε Ελλάδα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών εκφράστηκε από εκπρόσωπο του State Department, o οποίος είπε πως η παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες άλλων χωρών είναι απαράδεκτη.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο αξιωματούχος τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αποσταθεροποιητικό ρόλο και «κακοήθη επιρροή» της Μόσχας στην ευρύτερη περιοχή ενώ συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις πιθανές προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσία με σκοπό την υπονόμευση της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ετοιμάζει αντίποινα η Ρωσία

«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας», δήλωσε απ’ την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια συνέχισε, σχολιάζοντας την απόφαση, λέγοντας «ότι σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη δεν προσφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε υπ´ όψιν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία διότι μιλάμε όχι για εικονικές σχέσεις αλλά για την πρακτική αμοιβαίας δράσης προς όφελος των δυο λαών».

Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα;

«Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα δεν εξακολουθεί να προετοιμάζεται», σημείωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Interfax.

Στο τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου σημειώνεται ακόμα: «Δεν υπάρχει ένδειξη στην παρούσα φάση, σε σχέση με το εάν θα λάβει χώρα η επίσκεψη του Λαβρόφ στην Ελλάδα».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, η Ελλάδα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες, καθώς θεωρεί πως προχώρησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Παράλληλα, σημειώνεται πως έχει διαπιστωθεί πως οι συγκεκριμένοι διπλωμάτες προσπάθησαν να εξαγοράσουν κρατικούς λειτουργούς, κάτι που απέτυχε, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια παρέμβασης σε «ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ».

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες | Η απάντηση απ’ το Ρωσικό ΥΠΕΞ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved