Στην τελική ευθεία για την τρίτη αξιολόγηση | Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

LIKE US ON FACEBOOK

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Τη Δευτέρα αναμένεται να ψηφιστεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς στο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Να υπενθυμίσουμε, πως χθες Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής απ’ τις αρμόδιες επιτροπές  με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τάσσονται υπέρ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν.

Έντονες αντιδράσεις για τις απεργίες

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για τη διάταξη σχετικά με τις απεργίες, με τη ΝΔ και το ΚΚΕ να αντιδρούν και να επιτίθενται στην Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά πιο αυστηρές ρυθμίσεις για την κήρυξη των απεργιών ενώ βουλευτές του ΚΚΕ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για μια εχθρική προς την εργατική τάξη διάταξη.

Απ’τη μεριά της η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για έναν αντισυνταγματικό περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος στα επιχειρησιακά πρωτοβάθμια σωματεία.

«Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να σταθεί στη λογική. Διαγκωνίζονται ποια από τις δύο θα φέρει τη χειρότερη διάταξη», τόνισε ο Δημ. Καραγεωργόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Ο Ι.Παϊδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε πως είναι «αδιανόητο ένα πρωτοβάθμιο σωματείο να μην μπορεί να πάρει απόφαση για απεργία, αλλά να μπαίνει η δαμόκλειος σπάθη του 50+1 των οικονομικά ενήμερων εργαζομένων». Παράλληλα, τόνισε πως είναι επίσης αδιανόητο σήμερα ένα κόμμα με ποσοστό 30%-33%, δηλαδή με το 1/3 του ελληνικού λαού, να μπορεί να κυβερνά τη χώρα και συλλήβδην να απορρίπτονται τα πρωτοβάθμια σωματεία που είναι ο πυρήνας και η καρδιά των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Να σημειώσουμε πως οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved