Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο η Κική Δημουλά, η σπουδαία συγγραφέας που έχει κατακτήσει τον κόσμο της ποίησης. 

Στο νοσοκομείο η Κική Δημουλά και μάλιστα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Υγεία» βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου και φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της.

Η 89χρονη ποιήτρια υπέστη σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Σύμφωνα με τον Ant1, η Κική Δημουλά υπέστη ανακοπή καρδιάς και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γιατροί δίνουν μάχη να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία.

Στη δημοσιότητα δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η σπουδαία αυτή ποιήτρια ποιήτρια αντιμετωπίζει χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο νοσοκομείο «Υγεία» έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της 

Να σημειώσουμε πως το βράδυ του Σαββάτου την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο ο Βασίλης Κικίλιας και η Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας της από τον θεράποντα ιατρό της.

Λίγα λόγια για την Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης. Έχει τιμηθεί κατά καιρούς με πολλά βραβεία ποίησης, ενώ τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, πολωνικά, γερμανικά, βουλγαρικά και σουηδικά.

Είναι η τρίτη μόλις γυναίκα που εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Ελλάδας, ενώ οι βραβεύσεις της συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια ακόμα.

Τα ποιήματά της κοσμούν τα σχολικά διδακτικά βιβλία, ενώ αποτελούν αξία ανεκτίμητη για την ελληνική ποίηση.

Photo: Instagram/ kiki_dimoula