Στην Αθήνα η FIFA για συζητήσεις με τα αρμόδια όργανα

LIKE US ON FACEBOOK

Απάντηση στην επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού έδωσε η FIFA, γνωστοποιώντας πως έρχονται εκπρόσωποί της στην Αθήνα για συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μετά την απειλή για ποδοσφαιρικό Grexit, έρχεται στην Αθήνα η FIFA προκειμένου να έχει σειρά συζητήσεων με τα αρμόδια όργανα.

To στέλεχος της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, ενημέρωσε συγκεκριμένα ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πρόκειται να καταφθάσουν στην Αθήνα για επαφές με τους θεσμικούς φορείς.

Την ίδια στιγμή, η FIFA υπενθυμίζει την προειδοποίηση για αυστηρές κυρώσεις τονίζοντας πως η ΕΠΟ, ως αρμόδιος φορέας, θα πρέπει να επιληφθεί των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν στην Τούμπα στο ντέρμπι της Κυριακής.

Η επιστολή της FIFA:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς με όσα διαδραματίζονται.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη μετά το περιστατικό στην Τούμπα με την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτη τιμωρία για τον ΠΑΟΚ – Αποβλήθηκε απ’ την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων

Αποβλήθηκε απ’ την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο ΠΑΟΚ μετά τα γεγονότα στην Τούμπα με την εισβολή του Σαββίδη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο της ECA (European Club Association) αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της ιδιότητας του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψουν την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

Διαβάστε ακόμα:

Παρέμβαση της εισαγγελίας για τα επεισόδια στην Τούμπα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved